Terdapat ralat dalam alat ini

Laman Rasmi Pendaftaran Sijil MOF & CIDB

sila klik:

http://www.daftarmof.biz

Perkhidmatan serendah RM950! Tanpa deposit!
Terdapat ralat dalam alat ini

Pengenalan

Perkhidmatan yang ditawarkan kami adalah serendah RM950 tanpa bayaran deposit dan bayaran hanyalah dibuat setelah lulus permohonan. Tiada kerunsingan, tiada bebanan! Layari http://www.daftarmof.biz untuk maklumat lanjut.

Salam..

Saya bersedia membantu menguruskan pendaftaran anda dengan Kementerian Kewangan Malaysia (MOF) bagi mendapatkan sijil MOF sebagai kontraktor pembekal mahupun perunding.

Saya, Adi merupakan bekas peserta rancangan realiti TV9, iaitu Akademi Nasyid dan kini saya telah bersama kumpulan Nasyid Saujana.

Saya merupakan graduan jurusan Kejuruteraan Mekanikal Pembuatan, UKM dan telah menjalankan perniagaan sendiri iaitu dalam bidang Kontraktor bermula pada tahun 2002 lagi.

Syarikat saya iaitu, ADY INGENIOUS juga menjalankan urusan pendaftaran kontraktor dan pembekal dengan Kementerian Kewangan (MOF) & CIDB, dimana syarikat saya mempunyai pengalaman selama 4 tahun dalam bidang urusan pendaftaran ini.

Luangkan sedikit masa anda mendapatkan panduan dan maklumat dari laman web saya dan jika bersedia menggunakan perkhidmatan syarikat saya, silalah berhubung dengan saya.

Ingin mendapat keterangan lebih lanjut mengenai pendaftaran sijil kementerian kewangan (MOF) yang dilakukan melalui eperolehan, sila layari laman sawang rasmi syarikat saya di:

---------------------------------- http://www.daftarmof.biz ---------------------------------

______________________________________________________________________

Blog ini sekadar jurnal atau diari aktiviti urusan rundingan seharian syarikat saya. Jika ingin mendapatkan maklumat segera, sila hubungi saya:

Adi - 016 635 4488

Terima kasih....

Rabu, 21 April 2010

Blog En Hazimi

Salam,

Saya ingin kongsikan blog sahabat yang saya kenali ketika di Akademi Nasyid, TV9. Beliau merupakan manager kepada Kumpulan In-heart ketika itu. Layari blog beliau untuk mengetahui cerita-cerita beliau di:

                                                http://www.jarijimi.blogspot.com/

Terima kasih...

Permohonan Pembaharuan

Salam,

Maaf atas lama tidak update blog ini. Sebenarnya sibuk menguruskan permohonan MOF bagi  beberapa buah syarikat semenjak minggu lepas. Dan saya pula baru pulang dari Acheh, Indonesia minggu lepas bagi memenuhi undangan persembahan nasyid untuk Unsyiah Fair, Universitas Syiah Kuala, Darussalam.

Pengalaman yang hebat dan penuh menginsafkan bila melawat ke muzium tsunami dan bekas-bekas tapak yang pernah dilanda tsunami. Tidak dapat digambarkan dengan perkataan bila melihat kejadian besar yang meragut nyawa penghuninya melainkan istighfar dan memohon perlindungan daripada Allah SWT. Moga anda semua dapat menjejakkan kaki ke sana bagi merasai sendiri pengalamannya.


Baiklah! Kita ingin bercerita mengenai permohonan pembaharuan bagi syarikat Shazie Enterprise. Pemilik syarikat, Cik Noor Azian telah saya kenali semenjak 3 tahun lepas bermula daripada beliau ingin berdaftar dengan MOF dan kini apabila pendaftaran MOF beliau hampir tamat tempoh, beliau menghubungi saya semula. Alhamdulillah. Pendaftaran pembaharuan beliau telah pun berjaya dan segalanya berjalan lancar.


Selasa, 30 Mac 2010

Alhamdulillah..

Alhamdulillah,

Permohonan pendaftaran MOF syarikat Imran & Family Enterprise telah lulus dan berjaya lulus dalam tempoh satu hari sahaja selepas dokumen dihantar. Tahniah kepada pegawai yang menguruskan pendaftaran ini. Mungkin dokumen tidak banyak untuk diproses.


Bidang-bidang yang dipohon pun semuanya lulus. Alhamdulillah...



Moga segala urusan selepas ini berjalan dengan lancar hendaknya. Amin....

p/s: Hari tu pegi showcase ABP di klang parade. Akhirnya berjaya juga bergambar dengan artis kegemaran setelah 13 tahun.


Sorry i cant help it..hihi.. :)

Khamis, 25 Mac 2010

Lama Betul Tak Update

Salam semua,

Mohon maaf saya kepada semua yang mengikuti perkembangan blog saya (ada ke?).. Rasanya dah lama sangat saya tak update blog ini lebih-lebih lagu mengenai urusan pendaftaran MOF. Minggu lepas sebenarnya permohonan syarikat MAREGO Entertainment telah pun lulus. Proses permohonan mengikut prosedur masa yang ditetapkan oleh MOF, iaitu selama 7 hari.



Pada minggu lepas juga, saya telah menghantar permohonan syarikat Sikap Juara Sdn Bhd dan Advance Way Construction Sdn Bhd bagi permohonan kategori G3, CIDB. Alhamdulillah, semuanya lulus dalam tempoh seminggu.

Pada hari ini, saya telah menghantar permohonan syarikat Imran & Family Enterprise bagi permohonan baru pendaftaran MOF. Insya Allah, permohonan ini jika tiada masalah, akan lulus pada hari Rabu minggu hadapan.


Moga semuanya berjalan lancar, Insya Allah...

Selasa, 23 Februari 2010

Lamanya Tidak Update Blog

Salam semua,

Lamanya tidak update blog. Semenjak cuti Raya Cina hari tu sibuk dengan show di KB dan minggu lepas berada di Kuala Terengganu menjayakan konsert Malam Sinar Maulidurrasul.

Moga semuanya berjalan lancar. Insya Allah..

Selasa, 9 Februari 2010

Kerjasama dengan Setiausaha Syarikat

Salam,
 

Alhamdulillah, hari ini saya telah berjumpa dengan En syukri iaitu pemilik syarikat Caliph Management Services S/B yang beroperasi di Shah Alam. Beliau merupakan sahabat kepada sahabat saya, iaitu En Nasrul Amri. Rundingan kami hari ini lebih berkisar mengenai usaha-sama antara syarikat kami, proses permohonan dan juga pakej yang ditawarkan. 

Syarikat saya memang tiada kemahiran dalam urusan ROC dan usaha-sama ini merupakan peluang yang terbaik untuk syarikat saya mempelajari bidang perkhidmatan pendaftaran ROC ini. Terima kasih Syukri!

Isnin, 8 Februari 2010

Projek MOF FASS NIAGA, Lulus!

Alhamdulillah,

Akhirnya, penantian selama seminggu telah terjawab. Permohonan MOF bagi syarikat Fass Niaga yang dimiliki Pn Noorshahrina ini, telah pun diluluskan oleh pegawai MOF. Memang menjadi kebiasaan bagi permohonan pendaftaran baru mengambil masa selama seminggu. Alhamdulillah.

Khamis, 4 Februari 2010

Projek MOF Nakar Resources, Lulus!



Salam,

Alhamdulillah. Permohonan tambah 6 bidang syarikat Nakar Resources yang dimiliki oleh En Azuan telah berjaya lulus dalam tempoh 1 hari sahaja. Syabas kepada pegawai MOF yang bertugas atas jasa tuan menjalankan tanggungjawab dengan baik.

Rabu, 3 Februari 2010

Alhamdulillah.. Projek MOF yang seterusnya, Nakar Resourses

Salam,

Baru pulang malam tadi berjumpa dengan seorang klien baru, iaitu syarikat Nakar Resourses. Pemiliknya, En Azuan inginkan perkhidmatan tambah bidang. 6 bidang yang ingin beliau tambah. Insya Allah, petang ni saya submit ke MOF.

Jumpa lagi dan moga dipermudahkan urusan.

Isnin, 1 Februari 2010

Blog Cik CT Noor Shazwana - Seorang Lagi Kipas Susah Mati Saujana :)


Salam,

Blog terbaru yang saya ingin kongsikan ialah blog kepunyaan Cik Siti Noor Syazwana. Salah seorang peminat setia kumpulan Saujana dan kini masih belajar di MAHSA dalam bidang fisioterapi (ke dah abis belaja? hihi..) So, apa lagi, klik la blog beliau di:

-------------------------------------- http://ctnoorsyazwana.blogspot.com/ --------------------------------------

Jom!

Blog Deejay Razak - IKIM.fm


Salam,

Blog seterusnya ingin saya kongsikan ialah blog seorang deejay di ikim.fm iaitu Deejay Razak. Beliau bersiaran setiap pagi Isnin - Rabu, jam 2 pagi -6 pagi. Seorang deejay yang peramah, baik dan cool la. So, apa lagi, jom layan blog beliau di:

----------------------------------- http://djrazak-alamaya.blogspot.com/ ------------------------------------


Jom ke sana!

Blog Cik Aznieta - Kipas Susah Mati Saujana (ye ker? hihi)


Salam,

Blog terkini yang saya nak kongsikan di sini, cik Aznieta kita ni. Di kalangan penasyid dan peminat nasyid juga, ramai yang kenal sangat dengan beliau. Seperti yang dikata, beliau seorang peminat nasyid tegar sejak 10 tahun dulu rasanya atau lebih. So, jangan lengahkan masa, mari layari blog beliau di:

-------------------------------------- http://hanyadiriku-ateinza.blogspot.com/ ---------------------------------------

Pergi, jangan tak pergi!

Ahad, 31 Januari 2010

Projek MOF Fass Niaga


Salam,

Hmm.. Untuk minggu ini, syarikat saya sedang menguruskan pendaftaran MOF sebuah syarikat di Johor Bahru iaitu syarikat FASS NIAGA.

Syarikat ini dimiliki oleh Puan Noorshahrina dimana syarikat ini telah menjalankan urusan pembekalan dengan jabatan kerajaan. Jika semua berjalan lancar, permohonan ini akan lulus minggu hadapan, Insya Allah.

Nanti saya akan updatekan keputusan permohonan ini.

Blog En Shauqi @ Shoqi


Salam semua,

Blog seterusnya yang ingin saya kongsikan lagi. Shoqi ni kira kawan kenal masa main bola kat gombak iaitu paling tepat sekali masa main bola kat padang depan umah azalinor saujana. Bila check balik, rupanya beliau adalah adik kepada kawan kelas saya di SMSG, iaitu Pn Raihanah Ahmad (skema sikit). Blog beliau rasanya bercerita mengenai luahan perasaan beliau yang jujur dan tanpa selindung. So, apa lagi sahabat semua, mari layari blog beliau:

--------------------------------- http://kiengshauqi.blogspot.com/ ------------------------------------

Moh kita layan yer!

Sabtu, 30 Januari 2010

Sibuknye dengan blog sahabat-sahabat


Alhamdulillah,

Ramai sahabat-sahabat respon bila projek ini start diwar-warkan. So, skrg ni, sibuk lah sikit udpate link blog sahabat-sahabat yang berminat sertai projek trafik ini.

So, jom kita teruskan lagi exchange link ni.. biar beribu-ribu pun takpe dan korang semua juga boleh start dengan kawan2 anda jugak. Matlamatnya, nak tingkatkan aliran trafik (ceh, macam jalan raya plak) dalam search engine google atau yahoo.

Jadi, jom teruskan!

Blog Pn Ida Jalal




Salam,

Blog ini kepunyaan isteri kepada bekas cikgu saya di MRSM Serting dulu, Cikgu Auladi. Jom layan! layari:

--------------------------------- http://adidaspeed.blogspot.com/ ----------------------------------

Gi tengok ye!

Blog En Abu Kassim @ Atan Ahmad




Salam,

Blog seterusnya untuk hari ni.. (Banyak juga yang dikongsikan hari ni). Kawan sekolah masa mrsm serting dulu, Abu @ Atan (nama manja yer).. hihi.. Beliau seorang photographer. Gambar cantik-cantik dan juga peminat setia Man Utd.. !! So, apa lagi, layari blog beliau di:

---------------------------------- http://atanahmad.blogspot.com/ --------------------------------

Mari ke sana sekarang!

Blog Hafizi Azmi


Salam,

Blog seterusnya yang ingin dikongsikan. Pemuda yang sangat meminati irama nasyid dan pencinta agama Islam. Layari blog beliau di:

--------------------------------- http://hafiziazmi.blogspot.com


Jom ke sana!

Blog Cik An-nur Sutera




Blog terbaru yang ingin saya kongsikan, blog cik an-nur sutera.. (Maaf, nama betul tak tau) .. hihi.. so, jom layan blog beliau! Layari :

------------------------- www.annurabadi.blogspot.com ------------------------------------

Jom!!

Blog Cik Fara Aleena




Salam,

Blog seterusnya yang ingin saya kongsikan, Blog Cik Fara Aleena. Ingin tahu lebih lanjut mengenai blog beliau, sila layari :

------------------------------- http://www.anakcikbae2.blogspot.com/ ------------------------

happy blogging...!

Blog link exchange..

Salam,

Bermula pada hari ini, saya ingin menyatakan hajat untuk bertukar link untuk diletakkan dalam blog masing-masing.

Untuk tingkatkan lebih trafik, kita buat buat camni boleh? anda letakkan link saya iaitu http://pendaftaranmof.blogspot.com pada link blog anda.. dan saya letak dalam link blog list saya blog kepunyaan anda.

Selepas tu kita post 1 simple post je, announce utk gi melawat link tuh.. anda paham ke? :) Tapi untuk post tu awak letakkan http://www.daftar-mof.com .. Ini adalah domain utk blog ini.

Anda boleh lihat contoh dalam blog ini, terima kasih...

Rabu, 27 Januari 2010

Permulaan 2010

Alhamdulillah, setelah berpindah ke Kajang pada bulan 6 tahun lepas (2009), kini syarikat Ady Ingenious telah menyewa premis ataupun pejabat di Seksyen 4 Tambahan, Bandar Baru Bangi. Sesiapa yang ingin datang ke pejabat untuk berurusan, amatlah di alu-alukan..